Panelenbouwer bouwt besturingspaneel

Panelpraat #2: Tom

In onze rubriek Panelpraat komen onze Panelenbouwers aan het woord. Ze vertellen over hun vak, de werkzaamheden en hoe zij de panelenbouw zijn ingerold. Ben je ook benieuwd naar hun ervaringen? In Panelpraat #2 stellen we een aantal vragen aan Tom.

Tom, jij werkt ondertussen al weer een flink jaar bij Bepacom, hoe ben je er zo bij gekomen om bij Bepacom aan te kloppen?

1,5 jaar alweer! Ik heb hiervoor ook in Raalte op het industrieterrein gewerkt en vond dit gebouw er altijd wel mooi uit zien, toen ik er achter kwam dat het een technisch bedrijf was werd ik geïnteresseerd.

Wat heb je hiervoor gedaan dan?

Poeh, Wat niet! Ik heb de opleiding meubelmaker gedaan en ben begonnen bij een timmerfabriek als kozijnenmaker, vervolgens heb ik 7 jaar in het leger gezeten. Heb ik 3 jaar bij een machinebouwer in Raalte gewerkt en daarna heb ik mijn opleiding tot beveiliger gehaald en ben ik 2 jaar aan het werk geweest als waarde transporteur bij Brinks. Best wel veelzijdig dus 😃

En nu ben je dus bedradingsmonteur, komen al die vooropleidingen dan van pas?

De meeste niet, sommige wel, ik heb wat elektrotechnische cursussen gehad in het leger waar ik nu wel dingen uit herken. Maar de volledige schemapakketten zoals nu waren wel nieuw. Dat maakte het ook wel weer leuk, ik leer veel en maak flinke stappen.

Wat zijn dan de projecten waar je nu trots op bent?

Waar ik nu mee bezig ben, dat is eigenlijk de eerste echt grote staande besturingskast. Ook vind ik het wel gaaf dat ik eigenlijk alle besturingen voor Van Remmen UV techniek (uit de Boerhaar) maak, daar heb ik ook wat verbeteringen in de standaard voor aangedragen. Én de besturing voor het politiebureau in Nijverdal dat was ook wel mooi, toch leuk als je daar aan bij mag dragen.

Zou je vrienden of bekenden aanraden om de panelenbouw in te gaan?

Ja, maar je moet wel precies zijn, als je van het mega ruwe werk bent dan is dit misschien niet wat voor je. We leveren echt strak werk en alles moet er netjes uit zien. De werkplek en de collega’s zijn super, je hebt meestal een vaste werkplek en je eigen spullen.

Scroll naar boven