Paneelbouw

Schakel- en bedieningspanelen voor klimaatinstallaties en industriële processen

Maatwerk is de standaard

Geen toepassing hetzelfde, dus geen paneel hetzelfde. Elk paneel heeft zijn eigen, specifieke doel. Soms is het een rechttoe-rechtaan besturingspaneel, soms een weerbestendige buitenopstelling, en dan weer een mobiele aansluitkast. Deze diversiteit vraagt om aandacht en inventiviteit van onze technische specialisten, die hiervoor speciaal zijn opgeleid.

Lean productie

De panelen worden op onze productieafdeling gebouwd, waar het juiste materiaal op het juiste moment wordt aangevoerd. Dit om de monteurs te ondersteunen zodat zij zich kunnen focussen op hun specialiteit; het bouwen van panelen.

De verspanende bewerkingen, zoals het boren, tappen en frezen, gebeurt met een CNC-machine. Een tijdbesparende methode waarmee we de bewerkingen tot in de puntjes uitvoeren.

De LEAN-werkwijze zorgt voor een kortere doorlooptijd, en voorkomt fouten.

Testen

Alle panelen zijn functioneel getest volgens onze eigen standaard. Daarnaast kan er een FAT aangevraagd worden met testprotocollen die we samen met u opstellen.

Nen Normering en certificering

Voor zowel het bouwen, testen en installeren van panelen werken wij conform de actuele NEN-normen:

  • NEN-EN-IEC 61439-1 laagspanningsschakel- en verdeelinrichtingen;
  • NEN-EN-IEC 60204-1 voor elektrische uitrusting van machines;
  • NEN3140 voor bedrijfsvoering van elektrische installaties;
  • NEN1010 elektrische installaties voor laagspanning.

Daarnaast zijn we meer dan 10 jaar gecertificeerd Priva- en Siemenspartner en dus bekend met al hun relevante producten en oplossingen.

Siemens Priva

Leveranciers

Qua inkoop zijn we onafhankelijk omdat we nooit concessies willen doen aan kwaliteit. We laten ons voortdurend voorlichten door onze leveranciers om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en producten.

Voor ons alleen het beste. Dubieuze onderdelen zijn nooit een optie.

Scroll naar boven