Panelenbouwer bouwt besturingspaneel

Panelpraat #3: Stijn

Ha Stijn! Hoe is ie?
Goed, we zijn met een mooi projectje bezig, en bijna lang pinksterweekend he!

Wie zijn ‘we’?
Bryan, Tom en ik. Bryan bouwt de grote kast Tom en ik de kleinere kasten, ze zijn voor de Veerhaven Holwerd, dat is waar de veerboot naar Ameland gaat. Deze kasten zijn voor de aansturing van bruggen en hefbomen enzo.

Hoe ben jij bij Bepacom gekomen?
Bepacom stond op de open dag van Deltion, en ik was als student van het Deltion ook aanwezig op de open dag om scholieren te laten zien wat ze op onze opleiding kunnen doen. Toen ben ik met Herwin aan de praat geraakt en ben ik een periode later stage gaan lopen.

Die stage is nu bijna klaar, mijn opleiding zit er bijna op.

Welke opleiding doe je?
Mechatronica niveau 3, maar in september begin ik met niveau 4! Dan wil ik 4 dagen in de week gaan werken en nog 1 dag in de week mijn opleiding afmaken, met een beetje mazzel lukt dat in een half jaar.

Sluit de opleiding goed aan bij wat je nu doet?
Jazeker, in de opleiding mechatronica leer je veel over besturingstechniek, tekeninglezen en elektrotechniek. We maken hier besturingen voor allerlei machines en installaties dus dat komt goed uit.

Welke projecten zijn je het meest bijgebleven?
Nou de kleine besturingskastjes voor HIAB vind ik wel een gaaf voorbeeld. Dat zijn kastjes voor het aansturen van kranen achterop een vrachtwagen. Het zijn niet de meest spannende kastjes, ze zijn namelijk vrij klein, maar best complex. In het begin kon alleen Bryan die maken omdat de tekeningen aangeleverd werden en best ingewikkeld waren. We hebben dat nu helemaal uitontwikkeld zodat we prefab draadsets kunnen bestellen. Die kastjes maken we nu in 1,5 uur in plaats van 4 uur. Dat is wel gaaf.

Wat doe je verder naast het werk bij Bepacom?
Ik heb nog een bijbaan bij een camping met 80 huisjes en 1200 campingplekken waar ik in de technische dienst werk, daar doe ik allerlei onderhoudswerkzaamheden. Van verstopte riolen, kranen vervangen tot oplossen van stroomstoringen.

En ik nog een game PC maar die staat nu voor reparatie in Breda, verder Bier drinken, uitgaan en festivals. Ben laatst naar Hardfest geweest en heb nog kaartjes van Defcon en Climax, het hardere werk zeg maar!

Klinkt als veel herrie, maar veel plezier!

Scroll naar boven