Panelenbouwer bouwt besturingspaneel

Panelpraat #1: Wouter

In onze rubriek Panelpraat komen onze Panelenbouwers aan het woord. Ze vertellen over hun vak, de werkzaamheden en hoe zij de panelenbouw zijn ingerold. Ben je ook benieuwd naar hun ervaringen? In deze eerste Panelpraat, spreken we met Wouter.

Hé Wouter, jij werkt nu 3 maanden bij Bepacom, hoe kom je erbij om aan zoiets ingewikkelds als panelenbouw te beginnen?

“Uh.. Poeh! Dat komt eigenlijk door mijn broer, hij is ook actief in de elektrotechniek en via hem ben ik enthousiast geworden. En vervolgens trok panelenbouw mij wel, omdat ik graag binnen werk en een vaste structuur mij ook wel goed past.

Ik ben hiervoor aan het werk geweest in de ICT, daar maakte ik websites en webapplicaties maar zat ik dus de hele dag achter m’n PC. Ik ben er wel achter gekomen dat ik toch wel heel graag met m’n handen werk.”

Je heb dus geen opleiding gevolgd voor het bouwen van besturingspanelen?

“Nee, ik heb de opleiding ICT gedaan, maar na de zomer begin ik met mijn opleiding elektrotechniek. Dan ga ik 4,5 dagen in de week werken en een middag in de week naar school. Zo kan ik nog beter begrijpen wat hier allemaal gebeurt, op dit moment helpen mijn collega’s Bryan en Tom mij nog vaak. Deze opleiding wordt door Bepacom betaald en ook de middag naar school word ik betaald, dat is top!”

En wat ga je nou zometeen doen als de werkdag erop zit?

“Vanavond ga ik naar de sportschool, dat is wel één van mijn hobby’s. Hobbymatig vind ik het ook nog steeds leuk om websites te bouwen en te programmeren.”

Zou jij vrienden of bekenden aanraden om de panelenbouwer te worden?

“Zeker! Het werk is leuk, aan het eind van de dag heb je echt iets gebouwd. Collega’s zijn ook allemaal nog best jong (op een paar grijze/kale veteranen na) maar kunnen je wel goed uitleggen hoe alles moet. We hebben samen al veel mooie projecten gemaakt voor bijzondere klanten, dat is gewoon wel gaaf.”

Welk project was het mooist?

“Ow dat weet ik eigenlijk niet, gewoon dat ik de eerste kast klaar had en dat de testers best tevreden waren, vond ik het mooist. Daarnaast is het mooi om het elke keer een beetje beter te doen.”


Nou, succes in de sportschool en tot morgen!


Lijkt jou het panelenbouwvak ook leuk? Of wil je meer weten? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die het vak willen leren.

Kijk eens op werkenbijbepacom.nl of stuur ons gewoon eens vrijblijvend een berichtje via de mail info@bepacom.nl

Scroll naar boven