Innovatief product voor waterzuivering

Het afgelopen jaar werkte Bepacom in opdracht van Van Remmen UV Technology mee aan een innovatief systeem voor de zuivering van afvalwater. Beide Sallandse bedrijven zetten zich graag in voor vernieuwende projecten.

De kwaliteit van ons oppervlaktewater gaat achteruit door de lozing van microverontreinigingen als medicijnresten, gewasbeschermingsmiddelen en industriële afvalstromen”, vertelt oprichter Ton van Remmen. Zo’n acht jaar geleden zagen we de noodzaak voor het effectief en duurzaam zuiveren van afvalwater ontstaan. We begonnen met de ontwikkeling van een systeeminstallatie waarin we UV-C-licht combineren met waterstofperoxide als oxidator. Na zuivering is het water veilig voor gebruik als bijvoorbeeld drink- of zwemwater.” Deze schone oplossing bevat naast een UV-reactor verschillende andere componenten, waaronder een flowmeter, doserings- en bewakingssysteem. “Wij hebben de hard- en software voor de aansturing van deze onderdelen ontworpen en het systeem samen met Bepacom volledig geautomatiseerd, zodat het op afstand te bedienen is en we de klant/gebruiker volledig kunnen ontzorgen.“

Duurzaam partnerschap

“Ik kende Bepacom al van eerdere projecten waarin ze besturingskasten voor onze UV-systemen hebben gebouwd”, vervolgt Ton van Remmen. “Ons bedrijf heeft een eigen afdeling voor de bouw van onze besturingskasten, maar voor grote orders of specialistisch werk schakelen wij graag Bepacom in. Ze werken snel, professioneel en leveren een degelijk product voor een goede prijs. Ons systeem wordt al gebruikt in waterzuiveringsinstallaties in Duitsland en Denemarken. Het is mooi om te zien dat het resultaat van ons partnerschap ook in de praktijk goed werkt.”

Scroll naar boven