Uniper – Ketelinstallaties

Siemens Comfortpanel HMI besturing

Voor onze klant Dreizler (leverancier van o.a. voorzet branders) hebben we voor Uniper Leiden en Den Haag 8 besturingskasten geleverd en geïnstalleerd, inclusief levering van de Siemens S7 PLC’s, software en de inbedrijfstelling op locatie. Uniper is een grote marktspeler in de Benelux. In Nederland produceren ze elektriciteit, warmte en stroom.

De geleverde besturingskasten zijn bedoeld voor de aansturing van 6 grote ketels en 2 kleine ketels met vermogens t/m 25 Megawatt die grote delen van Leiden en Den Haag van warmte moeten voorzien.

Siemens S5 naar S7 migratie

Bij station Leiden mochten we na succesvol opleveren van bovenstaande besturingen, ook de bovenliggende hoofdregeling vervangen voor de eindklant Uniper. De oude regelkast (ruimt 2 meter hoog en 4 meter breed) was van begin jaren ’80 met zeer verouderde techniek Siemens S5. We hebben hier de nulmeting met de eindklant gedaan, een nieuwe regelkast ontworpen en gebouwd met Siemens S7 PLC, inclusief de nieuwe software en inbedrijfstelling. De uitwisseling van de regelkast op locatie is ook door Bepacom uitgevoerd. De regelkast is qua afmeting gereduceerd naar 2000 x 1200 voorzien van groot Siemens touchpanel voor eenvoudige bediening en uitlezing.

Wil je met ons samenwerken? Neem contact op!

Scroll naar boven