‘Leerlingen presenteren uitwerkingen Installatietechniek’

RAALTE – De afgelopen periode hebben leerlingen van Carmel College Salland in Raalte zich bezig gehouden met installatietechniek. Om te leren hoe de praktijk werkt, boden diverse bedrijven in Raalte donderdag 15 februari de mogelijkheid om het project af te trappen met interessante bedrijfsbezoeken en pitches. Het eindresultaat van de pitches was gisteravond te
bewonderen.

De media staan er bol van: ‘Techniek is dé richting waar in de nabije toekomst veel werk te verwachten is’. In de regio Salland geldt dit nog specifieker voor de installatietechnische branche. Om deze reden is het Carmel College Salland erin geslaagd de samenwerking aan te gaan met diverse installatietechnische bedrijven uit de regio. Om meer te leren over installatietechniek in de praktijk boden diverse bedrijven de mogelijkheid om het project af te trappen met interessante bedrijfsbezoeken en pitches die hebben plaatsgevonden op 15 februari jl. De afgelopen 8 weken hebben de leerlingen (tijdens het vak ‘Techniek’) in team verband hard gewerkt aan een opdracht naar keuze. De installatiebedrijven hebben de leerlingen voor een uitdaging gesteld. Ontwerp een ranja-automaat, bedenk een technische toepassing voor ouderen waardoor het zelfstandig wonen makkelijker wordt of ontwerp een beveiligingssysteem. Een foute uitwerking bestaat niet. Het gaat om het idee, de creativiteit en de uitwerking tot een tastbaar product. Bij een wedstrijd behoorde natuurlijk ook een prijs. Op 19 april vond het eindevenement plaats. Tijdens deze afsluiting van het project presenteerden leerlingen hun uitgewerkte ideeën aan alle belangstellenden maar ook geïnteresseerden uit het bedrijfsleven. De professionele vakjury koos voor de prijsuitreiking de drie best uitgewerkte projecten uit. Maar ook het publiek kreeg de gelegenheid om te stemmen voor de publieksprijs. Aan de enthousiaste reacties van de leerlingen, ouders, leerkrachten en bedrijfsleven te merken, krijgt deze samenwerking volgend schooljaar een vervolg.

De deelnemende installatiebedrijven waren:

Assink-Weustink Elektro BV in Raalte, Beekman Elektro BV in Raalte, Bepacom in Raalte, Disselhorst Totaalinstallateur in Heeten, Elders Totaalinstallateur BV in Raalte, Geissler installatietechniek BV in Lemelerveld, Installatiebedrijf van Gurp BV in Wijhe, InstallatieWerk Noord, Oost & Flevoland in Apeldoorn, Koetsier Installatietechniek in Wesepe, Loohuis Installatietechnieken in Heeten, Nijhof Installatietechniek in Broekland, Spekschate installatietechniek BV in Olst en Willemsen Installatie BV in Heino.

Bron: Salland Centraal

Scroll naar boven